ESPELEOLOGIA:

VIATGES A L'INTERIOR DE LA TERRA

VISITA LES COVES ON NOSALTRES HEM ENTRAT DES DE PETITS !


DESCOBREIX EL MÓN SUBTERRANI A LA BÒFIA DE BOIXADERA (Berguedà)
Us proposem una cova per a introduir-vos en aquesta activitat tant bonica i interessant que és l'exploració de les entranyes de la terra.
És a més una activitat que es duu a terme tant si neva com si plou, sóm a sota terra !

La cova ens trasllada al terme municipal de Montmajor, prop del nucli d'el Cint, pertanyent a l'Espunyola; parlem de la Bòfia de Boixadera, o de Sant Jaume, una bòfia plena d'històries, llegendes i sales immenses que seràn el delit dels més curiosos, alhora que si volem, ofereix la possibilitat d'entaforar-nos als passos més estrets que poguem imaginar, amb tot, és apta per a grans i petits, que en molts casos són els qui més gaudeixen de l'aventura !

De formacions peculiars, sense estalactites de tamany destacable però amb numeroses formacions curioses i certes sorpreses amagades.
Aquesta cova té un recorregut de 479mts i un total de 37mts de profunditat respecte la boca d'accés, també hi veurem un petit curs d'aigua i moltes sorpreses més que heu de veure amb els vostres propis ulls !

La sortida ens ocuparà pràcticament un matí sencer, tot i que l'estada dins la cova ronda les dues hores, o més, en funció de les ganes d'explorar més i més cavitats !

espeleoboixadera


*Per a grups més grans que els indicats a la taula de preus, consulteu-nos ho, ja que per raons de seguretat i qualitat de la sortida serà imprescindible comptar amb més d'un guia.

 

 

PROGRESSA, ENDINSA'T A LA COVA DE ROTGERS (Berguedà)
La cova de Rotgers ens trasllada enmig de boscos del terme municipal de Borredà, a mig camí entre aquest i Sant Jaume de Frontanyà, a pocs metres de l'emblemàtica església romànica de Sant Sadurní de Rotgers.
La cova consta d'un recorregut de 1014mts. segons les ressenyes disponibles i 67 metres de desnivell, amb la peculiaritat que té una boca d'entrada i una de sortida, així que en cap cas repetirem l'itinerari per sortir d'aquesta, a més, la cova de Rotgers ens obligarà ja des de bon principi a arrossegar-nos per gateres llargues, estretes i humides, alhora que ens permetrà contemplar numeroses galeries paral·leles que ens permetran anar passant a diferents alçades i baixar un pou d'uns cinc metres de poca dificultat, a més també toparem amb galeries obstruïdes que no duen enlloc, formacions de guix d'allò més curioses i acabarem amb uns passos que ens recordaran al que podria ser una via ferrada subterrània !

La sortida ocupa un matí entre la pròpia visita i les explicacions tècniques i de progressió donades pel guia.
Sens dubte una cova que no deixarà indiferent a ningú !
espeleorotgers
*Per a grups més grans que els indicats a la taula de preus, consulteu-nos ho, ja que per raons de seguretat i qualitat de la sortida serà imprescindible comptar amb més d'un guia.
** Tothom qui desitgi realitzar la visita a la cova de Rotgers, ha de ser conscient que aquesta no pot ser la seva primera visita a una cova, volem fer una recomanació insistent a tots aquells i aquelles que la vulguin visitar que abans contractin la visita a la Bòfia de Boixadera per tenir un primer contacte amb la progressió per passos estrets, o que es dirigeixin a un club d'espeleologia que els acompanyi a alguna altra cova d'iniciació.
De no ser així, podriem trobar-nos en situacions on la por als llocs estrets ens superi i siguem incapaços d'avançar ni retrocedir.

 

 

SUPERA LES ESTRETORS EN AQUEST BONIC AVENC (Solsonès, Vall de Lord)

Passa mig dia ben distret dins les entranyes de la terra a través de passos estrets.
Una cova a l'abast de tothom per iniciar-se a l'espeleologia a la comarca del Solsonès malgrat el seu nom, ens traslladarem al terme municipal de Guixers, prop de Coll de Jou, on deixarem els cotxes per caminar una mica fins a trobar-nos amb la boca de l'avenc, una estretor al final de la qual una barra de ferro ens espera per ajudar-nos a despenjar-nos cova endins, a partir d'aquí una successió d'estretors, cambres, petites desgrimpades etc. ens aniran sorprenent mica en mica en una cova curteta amb els seus poc més de 200 metres de recorregut i uns 33 metres de fondària.

Sens dubte és una cova que en tot moment ens dóna la sensació d'estar fent una cova tècnica, però sense comportar-nos massa complicacions, doncs és apta per a tots els públics.

espeleobages

 NOTA: Encara que es comercialitza l'activitat sota el nom d'espeleologia, la visita a les coves proposades en cap cas suposa la pràctica d'aquest esport amb l'ús de les tècniques que això comportaria. Les coves a les quals oferim visites han estat seleccionades perquè són aptes per a una immensa majoria de públic, això si, sense por als espais estrets, i sempre serà el guia el qui ens conduirà a través d'aquestes vetllant per a la seguretat de qui les vulgui gaudir.

 

 Consulteu-nos per a reserves.